syyskuu 11, 2023

Pyrimme vastuullisuustavoitteidemme mukaisesti vähentämään ruokahävikkiä, ja teemme aktiivisesti töitä hävikin minimoimiseksi niin kahviloiden puolella kuin myös leipomolla tapahtuvassa alkutuotannossa pitäen kuitenkin kiinni laatutasostamme. Kuluttajat voivat ostaa sovelluksen kautta esimerkiksi ylimääräisiksi jääneitä soppa-annoksia, sämpylöitä sekä kakkuja huokeaan hintaan. Kaikki Heinosen Leipomon toimipaikat ovat mukana ResQ Clubissa ja meille on myönnetty Vastuullisen ketjun sertifikaatti jo useiden vuosien ajan.

Aihe on tärkeä vuoden ympäri, mutta eritoten Hävikkiviikolla (11.9. - 17.9.) haluamme korostaa ResQ Clubin tärkeyttä Heinosen ruokahävikin minimoinnissa. ResQ Club on suomalainen ruokahävikkiä vastaan taisteleva yritys, joka yhdistää ravintolat, kahvilat ja ruokakaupat laadukasta ja edullista ruokaa arvostaviin kuluttajiin.Syömäkelpoista ruokaa, eli tuttavallisemmin "ruokahävikkiä" syntyy kaikissa elintarvikeketjun vaiheissa. Ruokahävikkiä muodostuu niin kahviloissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa, alkutuotannossa kuin kotitalouksissakin. Koko ruokaketjun hävikin arvioidaan olevan noin 360 miljoonaa kiloa vuosittain. Kotitalouksien osuus ruokaketjun hävikistä on kuitenkin suurin, peräti yli kolmasosa kokonaispotista.

On aika arvostaa ruokaa <3

ResQ:n avulla voimme taistella yhdessä ruokahävikkiä vastaan. Saat ostettua herkullisia pullia, kakkuja sekä lounasruokia edullisesti, eikä meidän tarvitse heittää kunnon ruokaa roskikseen. Kaikki kahvilamme ovat käyttäneet ResQ-sovellusta jo jonkin aikaa ja sen avulla olemme saaneet nipistettyä kahviloissamme syntyvää ruokahävikkiä merkittävästi pienemmäksi. Salaattipöydän kilopohjainen hinnoittelu takaa myös hyvin pienen ruokahävikin - hyvää ruokaa ei päädy meillä turhaan roskiin ja siitä olemme ylpeitä.

Jokainen ResQ:n kautta ostettu ruoka-annos on yksi ruoka-annos vähemmän hävikkiä. ResQ-palvelun käyttäjät ovat arvioineet Heinosen toimipaikat Best of ResQ -sertifikaatin arvoisiksi. Tunnustus tarkoittaa ensiluokkaista laatua niin Heinosen tuotteiden kuin myös palvelunkin osalta.

Lataa sinäkin sovellus ilmaiseksi App storesta tai Google Playsta ja aloita pelastamaan ruokaa!

ResQ - App Store 👉 https://apple.co/2mbhvCl
ResQ - Google Play 👉 https://bit.ly/2m6Fx1a
 Haluaisitko kuulla meistä lisää?