huhtikuu 26, 2023

Tieto valmistumisesta on vihdoin saatu. Kesän valmistujaiset ovat nyt lähellä ja on aika suunnitella ja varata juhlaan sopiva tarjoilu. Mietityttääkö sinua, mitä menuun kannattaisi sisällyttää ja miten erityisruokavalioita noudattavat vieraat voi huomioida valmistujaisten tarjoilupöydässä? Tästä blogipostauksesta löydät huippuja vinkkejä onnistuneiden ylppäreiden järjestämiseen.

Itse tehdyt leivonnaiset ovat ihania, mutta jos haluat päästä helpommalla ja keventää juhlien stressitaakkaa – jätä tarjottavien teko ammattilaisten käsiin.

Catering

Ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin laitetaan tarjolle vain parasta. Juhlien menua kannattaa mietiskellä yhdessä valmistuvan päivänsankarin kanssa, jotta kattaus miellyttää varmasti juhlakalua. Mistä päivän sankari pitää kaikista eniten?

Halutaanko pöytään kattaa laajalla skaalalla suussa sulavia makeita herkkuja, vai tarvitaanko juhliin ruokapuolen cateringia? Saat kauttamme herkulliset catering - ruokatarjoilut ja ammattitaitoisen palvelun myös omiin tiloihisi niin pienelle kuin suurellekin vierasjoukolle. Kauttamme saat halutessasi täyden palvelun tarjoilut sisältäen kuljetuksen, ruoan tarjoiluastioineen, lautaset, lasit ja ruokailuvälineet, macaronleivosten telineet, kakkulautaset ja vadit sekä pöytäliinat. Vaihtoehtoisesti voit myös noutaa valmistamamme ruoan suoraan kahvilastamme. Nouto kahvilasta on aina ilmaista, toimitusmaksu Catering-tuotteille Joensuun ja Ylämyllyn alueella 25,00€.

Suosituksemme ylioppilasjuhliin:

SALAATTIBUFFET-MENU

Lämpimät herkut:
››
Nyhtöpossua BBQ-kastikkeella M,G
››Kanaa bearnaisekastikkeessa L,G

Kylminä:
››Raikas vihersalaatti &  salaatinkastike M, G
››Pastasalaatti M tai coleslaw M,G tai perunasalaatti M,G
››Talon leipää ja levitettä M
››Ruokajuomina mehu ja vesi

HINTA:  20,70€ / hlö
Minimihenkilömäärä 10hlö

Kysy tarjous: kanervala@heinosenleipomo.fi


Juhlien tarjottavat ja menu

Toiset ovat ehdottomasti sitä mieltä, että pöytään katetaan ilman muuta kermakakkua sekä herrasväen pikkuleipiä, toiset taas kaipaavat juhliinsa modernia twistiä ja asettavat tarjolle mieluummin näyttävän ylioppilaslakin muotoisen kakun sekä valikoiman macaronleivoksia. Meiltä löydät monipuolisen kattauksen erilaisia herkkuja, joista voit rakentaa juuri toiveidesi mukaisen juhlamenun.

Perinteisiin valmistujaisjuhliin  suosittelemme oman leipomon mansikkatäytekakkua, joka valmistetaan kesäsesonkeina aina tuoreilla mansikoilla. Mikäli saatavuus sen sallii, käytämme kakussa oman maakunnan marjoja. Täytekakun rinnalle kannattaa varata jotain suolaista syötävää. Erityisesti käsin tehdyt karjalanpiirakatkinkkuvoileipäkakku sekä kotimaisesta lämminsavulohesta valmistettu suolainen piirakka ovat kestosuosikkeja, jotka pitävät pintansa vuodesta toiseen. Perinteinen juhlapöytä sisältää usein lisäksi näyttävän pullakranssin, jonka keskelle voi asetella kauniisti erilaisia pikkuleipiä, kuten ylioppilaskeksejä tai viipaloitua tiikerikakkua.

Moderniin juhlapöytään varataan ihanan värikkäitä ja näyttäviä herkkuja, kuten käsin tehtyjä omalla tekstillä koristeltuja pikkuleipiä, marja crunch-täytteisiä herrasväen pikkuleipiä, tuoreita pilkottuja hedelmiä ja marjoja, värikkäitä cake pops-palleroita tai ylioppilaslakin näköisiä macaronleivoksia. Rosoisesti koristeltu naked cake-kakku kruunataan kultaisella koivuvanerista valmistetulla lyyra-kakkukoristeella tai voimme suunnitella yhdessä juhliin kaupungin komeimman toiveiden mukaan leivotun fantasiakakun. Erilaiset suolaiset piirakat sekä voileipäkakut sopivat myös modernimpaan kattaukseen, mutta suosittuja vaihtoehtoja ovat myös ruokaisat sekä näyttävät täytetyt croissantit.

Kakkubuffet  on valmistujaisjuhlissa oikea herkkusuun valinta. Kata pöytään lajitelma erilaisia täytekakkuja sekä suolaisia voileipäkakkuja ja juhlat voivat alkaa! Kun valitset juhliin useamman erilaisen kakun, niitä tarvitsee varata miltei puolet vähemmän kuin perinteisiä kakkuja joita tarjotaan vain yksi pala henkilöä kohden. Useamman kakun maistelubuffetissa kakkupalojen koko kannattaa laskea hiukan normaalia pienemmäksi, jotta makeilla herkuilla ei tule ähkyä jo ensimmäisten kakkujen kohdalla. Samalla vältät myös ylimääräisen ruokahävikin syntymisen.

Vegaaniseen juhlapöytään voi kattaa esille täyttävää ja herkullista pastasalaattia sekä vegaanista voileipäkakkua. Näiden herkkujen oheen voi varata myös muutakin suolapalaa, kuten vaikkapa ihanaa gluteenittomista raaka-aineista valmistettua härkispiirakkaa. Makeana vegaanisen kattauksen tähtenä komeilee vegaaninen minttu drip cake tai suklaatryffelikakku, jotka tyydyttävät makeannälän takuulla. Myös näyttäviä fantasiakakkuja on mahdollista valmistaa vegaanisista aineksista toiveidesi mukaan.


Tarjottavien määrä

Hikikarpalot kohoavat usein otsalle seuraavan kysymyksen äärellä. Kuinka paljon kakkua tai herkkuja kannattaa varata yhtä vierasta koden? Tässä pari tärppiä:

Alkumaljojen  osalta noudatetaan usein muistisääntöä: yksi skumppa = 6 lasia kuplivaa. Jos juhlissa tarjotaan alkoholillista kuohuviiniä, muistathan varata samppanjan lisäksi jääkaappiin myös pullon alkoholitonta kuplivaa.

Kahvia  varataan kaksi kuppia yhtä vierasta kohden. Me suomalaiset olemme oikeita kahvin suurkuluttajia ja menekki kannattaakin ennakoida juhlia järjestäessä. Yhdestä kahvipaketista keität keskimäärin 65 kupillista sumppia.

Mitä enemmän sortimentteja  juhlien kahvipöydässä on tarjolla, sitä vähemmän kutakin niistä menee. Tämä on oiva muistisääntö ja perusohje minkä tahansa juhlapöydän kattamiseen. Jos järjestät maistelumuotoisen juhlapöydän jossa on tarjolla vaikkapa kuutta eri kakkua, yhdestä 12 henkilön kakusta syökin 20 henkilöä. Keksejä kannattaa varata juhliin kaksi kappaletta yhtä henkilöä kohden, mutta mikäli juhlissa tarjotaan useampaa eri pikkuleipäsorttia ja vaikkapa macaronleivoksia niiden lisäksi, riittää yksi kappale per vieras.

Täytekakut  tuottavat usein päänvaivaa. Kuinka monta henkilöä yhdestä kakusta oikein syö? Olemme mitottaneet ja laskeneet kaikki kakkumme henkilömäärien mukaan, jottei sinun tarvitsisi pohtia kuinka monelle vieraalle neljän munan kakku nyt oikein riittääkään. Sinun tarvitsee vain laskea vieraiden määrä ja valita juhlien vierasmäärää vastaava kakku. Helppoa! Jos suurin osa syöjistä on lapsia, kakun menekki on normaalia pienempi ja tämä kannattaa huomioida vierasmääriä laskeskellessa. Jos sukuun taas mahtuu liuta herkkusuita tai miekkosia joille kakku todellakin maistuu isoina viipaleina, kannattaa kakun koko mitoittaa hieman yläkanttiin. Yritä miettiä sopivia annoskokoja ja arvioida sen jälkeen, montako annosta kutakin laatua tarvitaan.

Suolaisia vaihtoehtoja kannattaa varata juhliin yleensä reilummin kuin makeita. Määrien tai sortimenttien kasvattaminen kannattaa eritoten silloin, jos vierat tulevat sukuloimaan pitkien matkojen takaa. Pellille leivottua suolaista piirakkaa voi varata yksi tai kaksi palaa yhtä henkilöä kohden ja tilata sen kylkeen erilaisia salaatteja catering-palvelumme kautta. Takaamme, että tällä combolla nälkä lähtee. Kaikki valikoimistamme löytyvät suolaiset piirakat ovat kätevästi valmiiksi paloiteltuja, joten niiden kanssa ei tarvitse liata edes veistäkään. Ja mikä parasta, kaikki suolaiset piirakat valmistetaan gluteenittomista aineksista, eli ne sopivat useimmille! Voit tarjota piirakat makumieltymyksiesi mukaan joko kylmänä tai kevyesti lämmitettynä. Jos juhlien kahvittelun ohessa järjestetään rennommat afterpartyt, kaikki kahvikekkereistä yli jääneet suolaiset tarjottavatkin tekevät varmasti kauppansa viimeistään boolimaljan äärellä.


Huomioi kaikki vieraat

Erityisruokavaliot on tärkeää huomioida juhlia järjestäessä. Erityisruokavaliot ovat yleistyneet viime vuosina huomattavasti ja esimerkiksi gluteenitonta-, laktoositonta-, vegaanista-, kasvis-, ja ketoruokavaliota noudattavia vieraita löytyy miltei jokaisesta juhlapoppoosta. Voit heittää huolen harteilta, sillä löydät valikoimistamme jokaiseen ruokavalioon sopivaa purtavaa, hyvästä mausta tinkimättä! Esimerkiksi valmistamamme tonnikalapiirakat ovat nappivalinta juhliin, sillä piirakka on valmistettu gluteenittomista aineksista ja se on lisäksi ketogeeninen sekä laktoositon. All-in-one! Gluteenittomaksi vaihtoehdoksi voit valita mieleisesi täytekakun laajasta katalogistamme tai voit tilata Heinosen klassikkotuotteeksi noussutta vegaanista ja gluteenittomista aineksista valmistettua suklaatryffelikakkua yksittäisinä kakkupaloina.


Astiavuokra

Vuokraamme tyylikkäitä ja edustavia astioita erilaisiin tilaisuuksiin tarpeenne mukaan. Meiltä voit vuokrata valmistujaisjuhliin niin kakkuvadit kuin macaronleivostenkin kauniit tornit. Kaikkien pyöreiden täytekakkujemme alle on myös mahdollista ostaa näyttävä paksu kakkualusta, joka toimii samalla kakkujen tarjoiluvatina.

Tilaus ja toimitusaika

Juhlia suunnitellessa on kaikkein tärkeintä ottaa huomioon juhlien kohteen omat mieltymykset, puhuttiin sitten juhlatilasta, tarjoiluista tai teemasta. Kun valmistujaisten tähti on tyytyväinen, on juhlamenestyskin taattu. Itse tehdyt leivonnaiset ovat ihania, mutta jos haluat päästä helpommalla ja keventää juhlien stressitaakkaa – jätä tarjottavien teko ammattilaisten käsiin.

Kakkujen normaali tilausaika : 2 arkipäivää, fantasiakakut 1-2 viikkoa. Huomioithan kuitenkin, että sesonkiaikoina tilausten ruuhkauduttua saatamme joutua sulkemaan verkkokaupan ja kakkutilaukset normaalia aiemmin. Tästä syystä tilaus kannattaa tehdä viimeistään viikkoa ennen h-hetkeä. Salaatteja ja lämpimiä ruokia sekä vuokra-astioita sisältävät Catering-tilaukset on tehtävä ja lopullinen henkilömäärä ilmoitettava noin 1 viikko ennen tilaisuutta.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä. Voit tehdä ja maksaa tilauksen suoraan verkkokaupassa tai tilata tuotteet puhelimitse numerosta +358503822277 (ark. 8-12), sähköpostilla toimisto@heinosenleipomo.fi tai paikan päällä kahvilassa. Suunnitellaan yhdessä ikimuistoiset rippijuhlat!

Kakkukonsulttimme vastaa kiperiin kysymyksiin puhelimitse:
050 514 7872 (ark. 8-14)


Haluaisitko kuulla meistä lisää?