toukokuu 29, 2024

Parhaat vinkit kakkujen säilytykseen ja kuljetukseen

 HUH HELLETTÄ!!! Kesä on saapunut ja celciukset sen kuin nousevat täällä Joensuussa, viimein! 🌡️🔥 Kesähelteillä täytekakkujen säilytys ja kuljetus vaatii erityistä huomiota, jotta kakut pysyvät raikkaina ja herkullisina. Näin hurjilla lämpöasteilla on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota kakkujen kylmäsäilytykseen, sillä esimerkiksi aidolla vispikermalla leivotut kermakakkumme ovat herkkiä pilaantumaan lämpimässä ja lähtevät myös sulamaan nopeasti kuumalla kesäkelillä.

Tässä blogipostauksessa käsittelemme parhaita käytäntöjä täytekakkujen säilyttämiseen ja kuljettamiseen kuumalla säällä. Lisäksi tarjoamme ehdotuksia kermakakkuja paremmin säilyvistä täytekakuista.

1. Hyvä tietää ennen noutoa:

📦 Pakkaamme kakut aina pahvisiin tai muovisiin kakkulaatikoihin, jotka suojaavat kakkuja pölyltä sekä ulkoisilta vaurioilta sekä helpottavat kakkujen kuljetusta.

📦 Löydät verkkosivuiltamme kaikkien kakkujemme mitat sekä suurempien kakkujen rasioiden ulkomitat. Nämä voivat auttaa hahmottamaan kakkujen vaatimaa jääkaappitilaa, tarvittavien kakkuvatien kokoa sekä kylmälaukun / kassin kapasiteettia.

📦 Suosittelemme käyttämään täytekakuille kakkuvatia, joka on halkaisijaltaan vähintään 3-4 cm suurempi kuin kakun halkaisija. O-ouu -tilanteiden välttämiseksi omien kaapista löytyvien kakkuvatien sopivuus kannattaa tarkastaa jo tilausvaiheessa.

📦Kaikki täytekakkumme leivotaan kakkupaperin päälle, jonka avulla saat kakun vedettyä helposti laatikosta kakkuvadin päälle esimerkiksi paistinlastan avulla. 

📦 Voit tilata kakun verkkokaupasta myös paksulle ja kauniille premium-kakkualustalle leivottuna. Tällä alustalla voit kätevästi nostaa kakun suoraan juhlapöytään ilman erillistä kakkuvatia. Tukevassa pahvisessa kakkualustassa on rasvaa kestävä foliopäällinen ja sitä on mahdollista käyttää myös uudelleen jos pinta pysyy ehjänä.

📦 Voit vuokrata kauttamme styroksista valmistettuja elintarvikekäyttöön tarkoitettuja kylmäkuljetuslaatikoita. Laatkon sisämitat 54x 34 x 23,3 cm - ulkomitat 60 x 40 x 28,3 cm. Vuokrahinta 10€/kpl, seuraavat laatikot 5€/kpl. Vuokra-aika 3vrk. Kylmäkallet eivät sisälly hintaan - nappaa siis mukaan omat viilennetyt kylmäkallet! Styroksiseen kuljetuslaatikkoon mahtuu kaksi pienempää 10 henkilön kakkua, kaksi 15 henkilön voileipäkakkua tai yksi suurempi, noin 20-24 henkilön täytekakku.* Autamme sinua mielellämme kylmäkuljetuslaatikkojen määrän sekä kakkujen koon arvioinnissa. Bokseja rajoitettu erä, kysy lisää: Sähköposti: toimisto@heinosenleipomo.fi / Puhelin: +358503822277 (ark. 8-13)

* Huom! Paksulle premium-kakkualustalle leivotut 20-24 henkilön täytekakut sekä valikoimiemme 30 henkilön levykakut eivät mahdu styroksiseen kuljetuslaatikkoon.
2. Kuljetus:

🚗 Jos noudat kakut itse kahvilasta ja kuljetat kakkua autossa, käytä kylmälaukkua tai -kassia. Lisää mukaan kylmäkalleja, jotta lämpötila pysyy alhaisena. Viilennä auto tehostetulla ilmanvaihdolla jo hyvissä ajoin ennen kakun noutoa ja parkkeeraa auto varjoisaan paikkaan.

🚗 Suunnittele reitti etukäteen ja vältä pitkiä ajomatkoja kuumalla säällä. Lyhyempi ajomatka vähentää riskiä, että kakku altistuu kuumuudelle liian pitkäksi aikaa.

🚗 Huomioithan, että fantasiakakkujen kuljetus vaatii erillistä varovaisuutta, sillä kakun rakenteet ja näyttävät 3d-kakkukoristeet eivät yleensä kestä äkkijarrutusta tai suuria töyssyjä.

🚗 Varmista, ettei kakku pääse liikkumaan kuljetuksen aikana. Käytä mahdollisuuksien mukaan liukuesteverkkoa kakkurasian alla.

🚗 Suosittelemme kuljettamaan täytekakut sylin tai takapenkin sijaan auton takakontissa, jotta kakut pysyvät vaakatasossa eivätkä lähde liukumaan kakkurasiassa. Huomioithan kuitenkin, että suorassa auringonpaisteessa myös takakontin lämpötilat voivat äkkiä kivuta korkeisiin lukemiin. Tästä syystä kakkua ei kannata jättää konttiin odottelemaan esimerkiksi kauppareissun ajaksi.

🚗 Voimme järjestää kakuille myös kotiinkuljetuksen, niin voit keskittyä rauhassa juhlien järjestämiseen. Kuljetamme kakut sekä muut tuotteet 10km sätellä Joensuun keskustasta juhlapaikalle sovittuun aikaan ennen juhlia. Kaikki tuotteet säilytetään aina kylmässä ja huolehdimme kylmäketjun säilymisestä kuljetuksen aikana. Toimitusmaksu 10€.


3. Säilytys

❄️Kuumalla säällä täytekakkua ei tule jättää pitkäksi ajaksi huoneenlämpöön. Korkea lämpötila edistää bakteerien kasvua ja voi pilata kakun nopeasti.

❄️ Kakut tulee siirtää välittömästi +2-6°C jääkaappiin kuljetuksen jälkeen ja ne voi säilyttää omissa laatikoissaan tai muovisella kakkukuvulla suojattuna.

❄️ Jos kakku ei mahdu kuvulla suojattuna jääkaappiin, sen pinnalle voi asetella löyhästi tuorekelmua. Pistele kakun pintaan pystyyn muutama cocktailtikku ja asettele kelmu tikkujen varaan - näin estät tuorekelmun tarttumisen kakun pintaan.

❄️ Säilytä kakku mieluiten omassa kakkurasiassaan, jotta se ei pääse imaisemaan itseensä ei-toivottuja makuja muista jääkaapissa säilytetyistä herkuista.


4. Tarjoilu

🎉 Kakkujen suositeltu syöntiaika on noin 2 vuorokautta noudosta, mikäli kylmäketju on säilynyt kuljetuksen ja säilytyksen aikana. Parhaimmillaan kakut ovat kuitenkin aina noutopäivänä.

🎉 Nosta herkut juhlapöytään vasta siinä vaiheessa kun laitat kahvin tippumaan, eli pidä kakut viileässä siihen asti kunnes on aika herkutella.

🎉 Jos juhlat ovat ulkona, pidä kakku varjossa sekä poissa suorasta auringonpaisteesta ja tarjoile se mahdollisimman pian.

 Kermakakkuja paremmin säilyvät täytekakut

Valmistamme leipomolla myös kakkuja, joiden kylmäsäilytys ei ole aivan yhtä tarkkaa kuin herkästi pilaantuvissa kermakakuissa. Alla kondiittorien suositukset ja tärpit kesän säilyvimpiin kakkuihin!

- Sacherkakku (M,L,G,Veg)
- Lakkikakku (L)
- Hahmokakut (L) [panda, emoji, kitty, koira]
- Suklaatryffelikakku (M,L,G,Veg)
- Amerikkalainen juustokakku* (L)
- Mangohyydykekakku* (L,G)
- Vadelmahyydykekakku* (L,G)
- Toiveiden mukaan kustomoidut sokerimassakakut [esim. marmorikakku]

* Etukäteen tilattavissa myös kohmeisena ja ilman koristeita - täydellinen valinta pitkille automatkoille!Toiveiden mukaan kustomoitu 'marble' sokerimassakakku - kaunis ja säilyvä kakkuvaihtoehto kesän juhliin!


Helteellä täytekakkujen säilyttäminen ja kuljettaminen voi olla haastavaa, mutta näillä vinkeillä onnistut varmasti. Jos sinulle heräsi jotakin kysyttävää täytekakuista, kakkujen säilytyksestä tai kuljetuksesta, älä epäröi ottaa yhteyttä! Oma kakkukonsulttimme vastaa kaikkiin mieltä askarruttaviin pulmiin puhelimitse p. 050 514 7872 (ark. 8-14).

Nyt ei muuta kuin herkut mukaan ja kohti kesän ihania juhlia! ☀️🍓🍰


Haluaisitko kuulla meistä lisää?